Travian Answers

Låt oss börja med din fråga

Sök genom att besvara frågor

För att hitta ett svar, välj en huvudkategori och sedan en underkategori tills svaret visas nedan. Om du inte hittar det svar du söker på egen hand, har du en möjlighet att kontakta oss på slutet.

Jag har en fråga om...

Låt oss gå in på detaljer:

Sök via sidöversikt

Föredrar du söka via en vanlig sidöversikt som du känner igen från dina favoritwebbplatser? Inga problem alls, använd bara Answers sidöversikts-navigering för att hitta svaret.

IRC Service

IRC Services är ett system som är väldigt viktigt för nätverket. Det tillhandahåller ett fåtal tjänster för användarna som hjälper till med varierande saker:

 • Nickserv

  Du kan registrera ditt nick på IRC för att göra det till enbart ditt. På detta sätt kan inte andra stjäla din identitet när du är offline. Nickserv ger också alternativ för att kunna gå med i kanaler automatiskt, eller möjliggör att skicka direktmeddelanden till andra användare på IRC som är offline.
 • Chanserv

  Denna tjänst tillåter dig att registrera din egna kanal eller kanaler. Den tillhandahåller ett avancerat hanteringssystem som tillåter dig att lägga till andra användare med speciella ranker (SOP, AOP, HOP, VOP) som ger dom möjlighet att hjälpa dig sköta kanalen.
  Varje gång du ansluter och identifierar dig med nickserv kommer chanserv säkerställa att du får rätt privilegier i de kanaler du äger eller har extra access till. 

 • Memoserv

  Denna tjänst tillåter dig att skicka meddelanden till en person som för närvarande är offline (även till de som är online). Så snart som denna person identifierar igen kommer han få en notis om att han har ett meddelande som väntar att bli läst. 

 • Botserv

  Som namnet säger, tjänsten tillhandahåller bottar för att hjälpa dig driva dina kanaler.
  Du kan konfigurera en bot att kicka (och eller att banna efter X kickar) för CAPS, flooding, repetition, svordomar och många andra saker. Väldigt behändigt, men den kräver en del extra kunskap om dessa tjänster och IRC.

 • Hostserv

  Dessa tjänster kommer de flesta användare aldrig ha möjlighet att använda. De är dedicerade för att tillåta Travian Crew i alla länder att ha sin egen privata host.

 • Operserv

  Som namnet säger, denna tjänste är dedicerad för nätverkets opers/IRCops. Den ger dom varierande hanteringsval för att driva nätverket. 

Nickserv

När du använder chatten regelbundet finner du att det är trevligt att ha sitt eget nick, utan att någon annan kan stjäla det.
TravianGames IRC rekommenderar användarna att registrera sitt nick för att undvika problem. De kommer inte kunna ge support om ditt nick blir kapat på grund av att du inte registrerat det. Med över 3 miljoner spelare världen över finns det en väldigt stor chans att någon annan använder samma nick.

När du använder en applet går du online med antingen T_Guest*** eller LLN|Nick
L = Land, N = nummer på server. Exempel: se4|Nick

För att ändra ditt namn:

/nick nick

När du väl har ändrat ditt namn är det dags att registera det.
Här finner du koden för att registrera dig själv på nätverket:

/NickServ REGISTER lösenord din@email

Om du har gjort detta korrekt kommer följande meddelande visas:

-NickServ- A passcode has been sent to din@email, please type /msg NickServ confirm to complete registration 

Kontrollera din inbox och försök finna brevet från irc@travian.org.
I brevet finns ett kommando som du behöver utföra på nätverket för att konfirmera din registrering. Det kommer se ut så här:

/NickServ CONFIRM kod

Du kan behöva kontrollera din SPAM eller skräppost mapp om du inte finner brevet. 

När du utfört detta korrekt kommer du visas följande meddelande:

-NickServ- Nickname nick registered under your account: hostname -NickServ- Your password is lösenord- remember this for later use.

Detta betyder att du precis konfirmerat registreringen på IRC.
Nästa gång du besöker IRC kommer du behöva identifiera medan du använder detta nick. På detta sätt vet alla tjänster att du verkligen är den personen. För att konfirmera, skriv:

/NickServ IDENTIFY lösenord

Om du på något sätt får problem, gå gärna in i vår IRC supportkanal och ställ din fråga där:

/join #help

Extra: Om du inte är engelskspråkig, eller föredrar att tjänsterna kommunicerar med dig i ett annat språk kan du välja språk själv.

/NickServ set language

10 Kommer sätta språket som tjänsterna kommunicerar med till holländska

Tillgängliga språk:

1. English
2. Français
3. Deutsch
4. Italiano
5. Português
6. Español
7. Türkçe
8. Catala
9. Åëëç?*éêÜ (Greeks)
10. Dutch
11. ??????? (Russian)
12. Magyar (Hungarian)
13. Polski

Inaktivitet:
Nick som inte används på mer än 60 dagar kommer automatiskt att tappas. Kanaler kommer att tappas efter 30 dagars inaktivitet. För mer information gällande de andra tjänsterna, var vänlig se här.


Har din fråga besvarats på ett tillfredsställande sätt?

Ja   Neutralt   Nej